ALPERES VAGY FELPERES

 

"Te perelted Uram peremet, és megváltottad életemet.

Láttad Uram, hogy megcsaltak; ítéld meg igazságomat!"

(Jer.Sir.3.58-59)

 

Sokszor kérjük, követeljük az Úrtól, hogy perelje le pereinket ellenségeinkkel. Sírunk és panaszkodunk az ellenünk vétkezőkről, hogy "bosszúvágyóak, rosszat tervezők, gyalázkodók, rágalmazók, gúnyolódók". Ítéletet kérünk a fejükre: "Átkozd meg őket Uram, üldözze haragod és pusztítsd ki őket az Úr ege alól." Ügyészi vádbeszéd ez a javából. Te hányszor sírtad el panaszodat, hányszor kértél ítéletet azokra, akikkel együtt kell járnod az úton? És mit gondoltál, amikor az Úr nem tett semmit a kérésed nyomán? Per sem lett belőle, nem hogy ítélet. Tudom, fellebbeztél, sőt még az Urat is beperelted, mert úgy gondoltad, igazad van. Abban a zaklatott állapotodban nem hallhattad meg, halld meg most az Úr szavát.

"Van egy mondásom ellened! Nem bocsátottál meg az ellened vétkezőknek. Nem beszélsz arról, amikor te is ezt tetted a testvéreiddel. Vádolsz, pedig te vagy a vádlott!"

Kedves csalódott, sértett testvérem, ha majd kész leszel a sértett helyéről, az ügyészi pulpitustól a vádlottak padjára ülni, akkor lesz igazságod! Akkor majd meghallgat az Úr és kirendeli az ügyvédet melléd, és pernyertes leszel. Olyan ügyvédet kapsz, aki nem csak képvisel ügyedben, de a büntetésedet is magára veszi. "Nem éltél még e föld színén, Ő érted megszületett" Már akkor magára vette összes bűnödet. De ne feledd, nem csak a tiédet, hanem azokét is, akikre halálos ítéletet kérsz. Ő olyan ügyvéd, aki a leghalálosabb bűneidből is tisztára mos. Neveden szólít és megvált téged. Mire vársz? Már ma kérj meghallgatást Jézustól! Nem időpontot, mert hozzá bejelentés nélkül, soron kívül mehet mindenki, aki tudja, hogy bűnös és védelemre, szabadításra van szüksége. Ne vádolj, hanem vallj be mindent! Menj Jézushoz, tégy vallomást, és szabad leszel.

Ő mondta:

"Aki hozzám jön, nem utasítom el!"

 

ÁMEN

Nagy Sándor